Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ιμπόρα: «Θα άλλαζα ένα Γιουρόπα Λιγκ με το Κόνφερενς Λιγκ»

Ιμπόρα: «Θα άλλαζα ένα Γιουρόπα Λιγκ με το Κόνφερενς Λιγκ»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/5/2024 19:21
Ο Βιθέντε Ιμπόρα δήλωσε χωρίς σκέψη ότι θα άλλαζε ένα από τα τέσσερα Γιουρόπα Λιγκ που έχει κερδίσει στην καριέρα του με την κατάκτηση ενός Κόνφερενς Λιγκ με τον Ολυμπιακό και τόνισε πως θέλει να γιορτάσει με τον κόσμο αυτή την ιστορική στιγμή.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης (9/5) την Άστον Βίλα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Βιθέντε Ιμπόρα εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Αναλυτικά όσα είπε:

Επειδή έχεις κατακτήσει πολλά Γιουρόπα Λιγκ, θα αντάλλαζες ένα απ’ αυτά με το Κόνφερενς Λιγκ;

«Φυσικά και ναι δεν έχει καμία σημασία τι έχεις κερδίσει μέχρι τώρα. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται ο Ολυμπιακός σε τέτοιο σημείο και θέλω να γιορτάσω μαζί με τον κόσμο αυτήν την ιστορική στιγμή».

Έχεις δώσει πολλά τέτοια ματς στην καριέρα σου, πως πιστεύεις ότι θα αντιδράσει η Άστον Βίλα μετά τον πρώτο αγώνα;

«Ούτε εμείς ξέρουμε πως θα παίξει ο αντίπαλος, όπως ούτε αυτοί πως θα παίξουμε εμείς. Όπως είπε και ο προπονητής αύριο θα μάθουμε όλοι. Ο καθένας μπορεί να εκπλήξει τον αντίπαλό του. Ο αντίπαλος προπονητής ξέρουμε πως δουλεύει με την ομάδα του, είναι ένας προπονητής ο οποίος υπολογίζει τα πάντα και την κάθε λεπτομέρεια. Θα είναι καλά προετοιμασμένοι και θα διεκδικήσουν όλες τις πιθανότητες που έχουν για να προκριθούν. Έχω μάθει πολλά από τον Ουνάι Έμερι, ένα που δε θα ξεχάσω ποτέ απ’ αυτά που έχει πει είναι ότι για να βρεθείς σε έναν Ευρωπαϊκό τελικό θα πρέπει να το θέλεις και να το επιθυμείς, η ομάδα που θα το θέλει περισσότερο από τον αντίπαλό της θα φτάσει στον τελικό. Με αυτοπεποίθηση, θετική σκέψη και με όλη της την προσπάθεια. Έχουν καλούς παίκτες όπως έχουμε και εμείς, θα κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε, σημασία όμως θα έχει εμείς να το θέλουμε περισσότερο και να το προσπαθήσουμε περισσότερο και με τη βοήθεια του κόσμου μας να γιορτάσουμε αυτήν την τεράστια στιγμή για το σύλλογό μας μαζί με τους φιλάθλους μας».Η δίψα του πρωτάρη μπορεί να είναι το ατού του Ολυμπιακού;

«Νομίζω πως ναι πραγματικά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη δίψα, τη φιλοδοξία, την όρεξη. Είναι τα όπλα που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και να συνεχίσουμε να δίνουμε χαρά στον κόσμο μας και να γιορτάσουμε μαζί τους. Νομίζω πως αυτά τα στοιχεία θα μας βοηθήσουν»

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να διαχειριστεί ένας παίκτης τη ψυχολογία του για να μην παρασυρθεί από το σκορ του πρώτου αγώνα;

«Άλλο είναι να παρασυρθείς και άλλο να σκέφτεσαι το αποτέλεσμα. Σίγουρα θα σκεφτόμαστε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα γιατί με κάποιον τρόπο το καταφέραμε το αποτέλεσμα αυτό. Είναι σημαντικό να κάνουμε το παιχνίδι μας και να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα, να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να σκοράρουμε και να είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλό μας. Η φιλοδοξία που είπαμε πριν είναι μία δύναμη που έχουμε και πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε, είναι ακόμη ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε για να πάμε στον τελικό. Άλλο να παρασυρθείς και άλλο να ξεγελαστείς από την επιθυμία αυτή, είναι σημαντικό το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, αλλά θα πρέπει και πάλι να είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλό μας για να τα καταφέρουμε».

Έχεις παίξει 171 ματς με προπονητή τον Έμερι και τον γνωρίζεις καλά, τι περιμένεις από τον αντίπαλο κόουτς να κάνει για να ανατρέψει την κατάσταση του πρώτου αγώνα;

«Δε χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και νομίζω πως ο τρόπος που θα προσπαθήσει να εμψυχώσει την ομάδα του είναι ένα στοιχείο. Ένας ποδοσφαιριστής δε χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για να αποκτήσει περισσότερο κίνητρο όταν παίζει σε έναν ημιτελικό. Πιστεύω θα εστιάσει στις λεπτομέρειες του αγώνα και θα προσπαθήσει να ελέγξει το παιχνίδι και να προβλέψει οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στον αγώνα. Η τακτική είανι εκεί που θα εστιάσει, όχι τόσο στο ψυχολογικό κομμάτι. Είναι ένας προπονητής που ελέγχει όλες τις λεπτομέρειες και αναλύει τα πάντα. Είναι μία καλή ομάδα, όπως όμως είμαστε και εμείς μία καλή ομάδα. Εκείνοι θα πρέπει να προσπαθήσουν λίγο περισσότερο, εξαιτίας του πρώτου αγώνα και για αυτό θεωρώ θα ασχοληθεί περισσότερο με την τακτική».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.