Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άρης-ΠΑΟΚ 1-2: Νίκη από «χρυσάφι» και ο τίτλος είναι «ασπρόμαυρος»!

Άρης-ΠΑΟΚ 1-2: Νίκη από «χρυσάφι» και ο τίτλος είναι «ασπρόμαυρος»!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
19/5/2024 22:06
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-1 τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League και έφτασε έτσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Σε ένα ντέρμπι με ένταση, άγχος και δυνατές μονομαχίες, ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε με τον Μπράντον Τόμας στο 30', οι «κίτρινοι» ισοφάρισαν με υπέροχο τέρμα του Μορόν στο 47' αλλά στο 62' ο Τάισον έπειτα από φανταστική ομαδική συνεργασία και τρομερό τελείωμα έκανε το 2-1.

Ο ΠΑΟΚ μάλιστα έπαιζε με δέκα παίκτες από το 78' λόγω αποβολής του Μιχαηλίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, άντεξε όμως στην πίεση του αντιπάλου του και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή τον βρήκε να πανηγυρίζει μία από τις σημαντικότερες νίκες της ιστορίας του. Οι παίκτες του Λουτσέσκου έδειξαν χαρακτήρα και ψυχή και «έγραψαν» ιστορία με έναν τίτλο που θα μείνει «χαραγμένος» στις μνήμες όλων.

Ο «ασπρόμαυροι» κατέκτησαν το πρωτάθλημα για τέταρτη φορά στην ιστορία τους, σε ένα τρομερό φινάλε στο ελληνικό πρωτάθλημα, ένα από τα συναρπαστικότερα που έχουμε δει στη Super League.

Ένταση, μονομαχίες και ο Μπράντον το προβάδισμα... τίτλου

Το παιχνίδι είχε μεγάλη ένταση από το ξεκίνημα, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει διάθεση να πιέσει ψηλά και να βρει έτσι τρόπους να απειλήσει και τον Άρη να περιμένει περισσότερο πίσω από την μπάλα.

Η πρώτη τελική στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 15', με τον Σβαμπ να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, τον Τάισον να παίρνει την κεφαλιά με την μπάλα να κοντράρει σε κεφάλι αντιπάλου αλλά τον διαιτητή να καταλογίζει άουτ.Το διακύβευμα της αναμέτρησης ήταν μεγάλο και γι' αυτό ο ρυθμός ήταν χαμηλός, το θέαμα κακό με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να συνεχίζουν την πίεση και να δικαιώνονται για αυτήν στο 30' ανοίγοντας το σκορ.

Ο Ζίβκοβιτς έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου από τον Μορόν, έφτασε σχεδόν έξω από την περιοχή όπου την κατάλληλη στιγμή πέρασε κάθετα για τον Μπράντον αυτός με πολύ πολύ ωραίο κοντρόλ έκανε δική του την μπάλα και πλάσαρε ιδανικά τον Κουέστα για το 1-0.

Ο Άρης θέλησε σιγά-σιγά να πάρει μέτρα στο γήπεδο καθώς μέχρι το 41' δεν είχε δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία. Σε εκείνο το σημείο ο Μοντόγια βρήκε χώρο εκτός περιοχής, ο Κεντζιόρα έβαλε όμως το πόδι του και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κοτάρσκι.

Τρία λεπτά μετά βέβαια οι «κίτρινοι» βγήκαν με σαφώς καλύτερες προϋποθέσεις στην αντεπίθεση, ο Σουλεϊμάνοφ με ωραία ενέργεια από τα αριστερά έπιασε το σουτ όμως η προσπάθεια του πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Άρης απείλησε και πάλι αλλά ο Σουλεϊμάνοφ δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα όπως θα ήθελε μετά την κεφαλιά του Μορόν και έτσι δεν βρήκε στόχο.

Γκολάρα από Μορόν, γκολ... «ποίημα» από Τάισον, αποβολή και πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ

Ο Άρης μπήκε δυνατά με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και δύο λεπτά μετά τη σέντρα έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Οντουμπάτζο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μορόν με ένα υπέροχο βολέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κοτάρσκι κάνοντας το 1-1.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους «κίτρινους», το Βικελίδης σηκώθηκε στο «πόδι» και οι γηπεδούχοι έψαξαν άμεσα και δεύτερο γκολ. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να διαχειριστεί την κατάσταση και να πάρει πάλι την κατοχή και μετά το 55' το κατάφερε.

Στο 62' μάλιστα ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να βρεθεί και πάλι μπροστά στο σκορ χάρη σε ένα υπέροχο τέρμα. Ο Κωνσταντέλιας με φανταστική ντρίπλα άφησε πίσω του τον Οντουμπάτζο στα αριστερά, έδωσε στον Μπράντον μέσα στην περιοχή κι αυτός με τακουνάκι έδωσε στον Τάισον και αυτός με υπέροχο σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Κουέστα.

Ο Άρης είχε μία καλή στιγμή στο 71' μετά από μία στατική φάση αλλά ο Φαμπιάνο από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 78' ωστόσο η αριθμητική ισορροπία στο παιχνίδι άλλαξε καθώς ο Μιχαηλίδης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μορόν και ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι γύρισαν πιο πίσω στο γήπεδο, ενώ ο Μάντζιος πέρασε και τον Ανσαριφάρντ στο πλάι του Μορόν κι έπαιξε με δύο επιθετικούς. Το παιχνίδι συνέχισε να έχει ένταση έπειτα, ο Άρης βρισκόταν μονίμως στην επίθεση με τον Ζαμόρα να έχει ένα άστοχο σουτ στο 90+2' αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση.

Ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή και έκανε την κεφαλιά αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο και έστειλε την μπάλα άουτ.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει το τέταρτο πρωτάθλημα του σε ένα από τα συναρπαστικότερα πρωταθλήματα όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια (86' Φεράρι), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ζουλ (86' Φετφατζίδης), Βερστράτε (65' Μανού Γκαρθία), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (87' Ανσαριφάρντ) , Σαβέριο (72' Ζαμόρα), Μορόν

ΠΑΟΚ:(Ραζβάν Λουτσέσκου): Koτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας (81' Νάσμπεργκ), Τάισον (65' Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Μπράντον Τόμας (65' Σαμάτα).

Σχόλια:

[+]  Aggelos790 19/5/2024 22:14
akis.freeb1 19/5/2024 22:32

Aggelos τραβα τ αρχιδιου σου τωρα

Aggelos790 19/5/2024 22:34

Όταν έρθει το ευρωπαικο θα δεις ποιος θα τα τραβάει ποιανού

Morpheous 19/5/2024 23:06

Γαύρε πονάς και φταίει ο Βορράς εδώ πλέον δεν έχει άτομα αλλά σήμερα είναι ξεχωριστή μέρα... Αν έχανες από την άεκ στο ψαράδικο τώρα θα ήσουν 4ος οπότε έπαιξες πρώτα από όλα για να βγεις σίγουρα στην Ευρώπη... Μαζί με τον άρη είστε η ντροπή της χώρας αν δεν τα είχατε σπάσει και σε άφηνε πάλι να τον κερδίσεις θα είχες ελπίδες να μας το κλέψεις για άλλη μια φορά... Ο άρης φάνηκε ότι είναι κορυφή στις πουστιές ούτε στον τελικό κυπέλλου δεν πρόκειται να παίξει έτσι, τα έδωσαν όλα για την νίκη αλλά στο τέλος πήραν τα @@ μας!!!! Με λίγα λόγια δεν γινόταν μια ομάδα που είναι δορυφόρος της άεκ και δεν έχει ούτε έναν Έλληνα παίκτη στην 11αδα να μας στερήσει το πιο δύσκολο πρωτάθλημα όλων των εποχών!!!!

ferios 19/5/2024 23:50

Συγχαρητήρια στον Παοκ...Πολύ καλός επιθετικά όλη την χρονιά και έδειξε χαρακτήρα, κυρίως στις δύσκολες τελευταίες αγωνιστικές....Οι υπόλοιπες καφρίλες δεν χρειάζονται.. Μπράβο, δίκαιο..👍

Aggelos790 20/5/2024 00:36

Παοκτζή θα σέβεσαι τον Ολυμπιακό να σου θυμίσω γιατί μάλλον ξεχάστηκες που σήκωσε ο θρύλος το πρωτάθλημα του 2022 μήπως ήταν η Τούμπα αν θυμάμαι καλά!!!! Οπότε δεν θα μιλάς για πόνους που μόλις πέρασες το συμπολίτη σου στα πρωταθλήματα. Άντε μπράβο!!!!!

akis.freeb1 20/5/2024 03:28

To ευρωπαικο βρε Αggelos τι σχεση εχει και το αναφερεις. Μακαρι να το σηκωσετε, ολοψυχα. Αν και φτασατε εκει που φτασατε με ηττες και αποκλεισμους. Ο ΠΑΟΚ εφτασε στους 8 αηττητος, με 10 νικες και 2 ισοπαλιες στην ευρωπη, μεχρι που του εκατσε η Μπριτζ και αποκλειστηκε. Ο Ολυμπιακος τωρα στο τελος συμαζευτηκε με τον Μετιλιμπαρ αλλα τι να κανουμε ετσι ειναι το ποδοσφαιρο. Το ξαναλεω, μακαρι να το σηκωσετε. Μη μας λες ομως οτι μας εδωσε ο Ολυμπιακος το πρωταθλημα γιατι αυτα που λες ειναι για γελια.

Morpheous 20/5/2024 04:58

Το derby εκείνη την χρονιά ήταν αδιάφορο έπαιζα με αλλαγές γιατί είχαμε το μυαλό μας στον τελικό κυπέλλου... Τι σχέση έχει το πρωτάθλημα του 2022 με αυτό και τα συγκρίνεις εμείς δεν έχουμε δορυφόρους, ούτε κρύβεται από πίσω μία επιτροπή αυγενάκη για να κόψει βαθμούς αν χρειαστεί... Αυτά τα γράφω χρόνια που έβοσκες εσύ και ζεις στον κόσμο σου αήττητο ή ένα δύσκολο πρωτάθλημα σαν το φετινό δεν πρόκειται να πάρεις ποτέ!!!!

Aggelos790 20/5/2024 12:02

akis.freeb1 σε σχέση με την Ευρώπη δεν μπορεις να μιλάς καμια ελληνική ομάδα δεν έχει κάνει ποτέ τέτοια πορεία με ανατροπή από 1-4 σε 1-6 επί της πρωταθλητρίας Ισραήλ Μακάμπι τελ Αβίβ, με καθαρές δυο νίκες επί μιας ομάδας όπως της Άστον Βίλα με μπάτζετ δεκαπλάσιο και βάλε, βγάζοντας τη Φενερμπαχτσέ επίσης με μεγάλο μπάτζετ μέσα στη Πόλη να μου λες ότι έφτασε με αποκλεισμούς και ήττες. Μην ξεχνάς και ποσά παιχνίδια έχει παίξει ο οσφπ αν ξεκινήσουμε από τα προκριματικά βάλτα όλα κάτω.

Aggelos790 20/5/2024 12:07

Morpheous δεν υπάρχουν δύσκολα εύκολα το πρωτάθλημα είναι πρωτάθλημα απλά ο Παοκ ευνοήθηκε και από τα αποτελέσματα και τις συγκυρίες για να το σηκώσει. Εξάλου και το παοκ οσφπ 2-0 το πρόσφατο ο οσφπ έπαιζε με αλλαγές μπόλικες αφού προερχόταν από ευρωπαικο ματς για να το πάμε έτσι απλά το ανέφερα για κάτι πόνους και βλακείες που γράφετε. Για πόνους δεν μπορείς να μιλάς όταν σε θέματα τίτλων είσαι πολύ πιο πίσω όχι μόνπ από οσφπ αλλά και από ΑΕΚ και από Παο και μέχρι χθες επιτέλους πέρασες τον ΑΡΗ

Morpheous 21/5/2024 03:50

Πότε θα σταματήσεις γάυρε να ζεις στον κόσμο σου καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα δεν έχει φτάσει 2 φορές στους '8' μέσα σε 3 χρόνια με την αξία της... Πως τολμάς να μιλάς για Ευρώπη ενώ έστησες και τα 2 παιχνίδια με τους Εβραίους με score 1-4 ώστε να παίξετε στην παράταση την πρόκριση... Στην πόλη ήσουν τυχερός αφού έφτασες στα penalty σε αντίθεση με εμένα που τους είχα αφήσει εκτός Ευρώπης στην παράταση, αυτό ισχύει και με την Άστον Βίλα που είναι deforme λόγω κούρασης οπότε καθαρά λόγω τύχης έφτασες στον τελικό... Αν έπαιζες με την Κλαμπ Μπριζ που έχει σχεδόν κλειδώσει το πρωτάθλημα και εσύ θα είχες αποκλειστεί αφού είναι πολύ φορμαρισμένη ομάδα... Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε από τον Ιούλιο να παίζει στα προκριματικά και έχουμε δώσει 4 επιπλέον παιχνίδια στο κύπελλο Ελλάδας, με λίγα λόγια πάλι παπαριές γράφεις εμείς είχαμε το πιο δύσκολο πρόγραμμα...

Morpheous 21/5/2024 03:56

Aggelos790 άφησες την Ευρώπη και έπιασες το πρωτάθλημα όταν υπήρχε η παράγκα από το 1997 όλα όσα έπαιρνες ήταν εύκολα, σε αντίθεση με εμένα που πήρα το πιο δύσκολο επειδή κρίθηκε στο τέλος μέχρι τις 19 Μαΐου κανείς δεν ήξερε ποιος θα είναι ο πρώτος... Καμία ομάδα δεν βοήθησε τον ΠΑΟΚ να πάρει πρωτάθλημα ούτε έβαλα τυχερά goal είναι καθαρά θέμα έδρας και αξίας παικτών έχουμε την καλύτερη ομάδα!!!!Δεν τα θυμάσαι καλά και μετά δεν μπορείς να απαντήσεις στο δεύτερο ημίχρονο έβαλες τους βασικούς επειδή είχες ελπίδες για το πρωτάθλημα όμως πάλι δεν άλλαξε τίποτα... Με αυτά που γράφεις κάνει μπαμ ότι πονάς επειδή έμεινες άτιτλος για άλλη μια χρονιά και φυσικά δεν έχω μόνο 4 πρωταθλήματα ο γαύρος μας έκλεψε πολλά περισσότερα από την ΑΕΚ...

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Η Σεντ Ετιέν επέστρεψε στη Ligue 1 «ρίχνοντας» τη Μετς του Μπόλονι
Η Σεντ Ετιέν επέστρεψε στη Ligue 1 «ρίχνοντας» τη Μετς του Μπόλονι
3 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Ντεπάι: «Ελεύθερος να πάω όπου θέλω αυτό το καλοκαίρι»
Ντεπάι: «Ελεύθερος να πάω όπου θέλω αυτό το καλοκαίρι»
4 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
ΑΕΚ – Λαμία 3-0: Η νίκη στην αυλαία δεν ήταν αρκετή για τους «κιτρινόμαυρους» (video)
ΑΕΚ – Λαμία 3-0: Η νίκη στην αυλαία δεν ήταν αρκετή για τους «κιτρινόμαυρους» (video)
19/05/2024 22:02 1 ΣΧΟΛΙΟ
Μάντσεστερ Σίτι: Σήκωσε την Πρέμιερ Λιγκ για 4η σερί χρονιά κι έγραψε ιστορία!
Μάντσεστερ Σίτι: Σήκωσε την Πρέμιερ Λιγκ για 4η σερί χρονιά κι έγραψε ιστορία!
19/05/2024 19:59
Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής για το ντέρμπι ο Ακαϊντίν λόγω ανάρτησης για τον Κεμάλ!
Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής για το ντέρμπι ο Ακαϊντίν λόγω ανάρτησης για τον Κεμάλ!
19/05/2024 19:43
Λίβερπουλ: Το συγκινητικό «Last Dance» του Κλοπ στο «Άνφιλντ» (video)
Λίβερπουλ: Το συγκινητικό «Last Dance» του Κλοπ στο «Άνφιλντ» (video)
19/05/2024 19:15
Με χατ τρικ την τελευταία αγωνιστική ο Τζόλης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Τσβάιτε Λίγκα!
Με χατ τρικ την τελευταία αγωνιστική ο Τζόλης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Τσβάιτε Λίγκα!
19/05/2024 19:15
Ο Παυλίδης έγινε ο 4ος Έλληνας που αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ στην Ερεντιβίζιε (video)
Ο Παυλίδης έγινε ο 4ος Έλληνας που αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ στην Ερεντιβίζιε (video)
19/05/2024 18:42
Άρης: «Τα μάτια μας… 14, υπάρχει κίνδυνος προβοκάτσιας»
Άρης: «Τα μάτια μας… 14, υπάρχει κίνδυνος προβοκάτσιας»
19/05/2024 18:32
Ο Ολυμπιακός αγόρασε το 70% των δικαιωμάτων του Κοστίνια από τη Ρίο Άβε
Ο Ολυμπιακός αγόρασε το 70% των δικαιωμάτων του Κοστίνια από τη Ρίο Άβε
19/05/2024 18:11
Άρης: «Απόψε παίζουμε για την ιστορία μας και δείχνουμε γιατί είμαστε διαφορετικοί»
Άρης: «Απόψε παίζουμε για την ιστορία μας και δείχνουμε γιατί είμαστε διαφορετικοί»
19/05/2024 17:33 2 ΣΧΟΛΙΑ
Στο... πόδι η ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη λόγω της πορείας του οπαδών του ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι τίτλου με τον Άρη
Στο... πόδι η ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη λόγω της πορείας του οπαδών του ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι τίτλου με τον Άρη
19/05/2024 17:03
Περισσότερες ειδήσεις