Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρόβλημα με τη συμμετοχή της Χιρόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν

Πρόβλημα με τη συμμετοχή της Χιρόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν

Συντάκτης: Agones team
Agones team
15/5/2024 14:26
Ένα ζήτημα που απαιτεί άμεση λύση έχει δημιουργηθεί με την παρουσία της Χιρόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2024-2025.

Η ομάδα που έχει τρελάνει φέτος την Ευρώπη με την παρουσία της στη Λα Λίγκα συντρίβοντας μεταξύ άλλων τη συμπολίτισσα Μπαρτσελόνα με δυο 4άρες, έχει εξασφαλίσει εδώ και καιρό τη συμμετοχή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμη και να μην το «χαρεί» διότι υπάρχει ένα εμπόδιο που πρέπει οπωσδήποτε να ξεπεραστεί.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Μίτσελ και η Μάντσεστερ Σίτι είναι δύο από τις ομάδες που βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» του ομίλου «City Football Group», με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται από την UEFA η ταυτόχρονη παρουσία τους στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση. «Κανένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο δεν μπορεί να έχει έλεγχο ή επιρροή σε περισσότερες από μία συμμετοχές συλλόγων σε μια διοργάνωση συλλόγων της UEFA», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κανονισμοί της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στο άρθρο 5.

Στην παρούσα φάση, ο εν λόγω όμιλος κατέχει το 100% των μετοχών της Μάντσεστερ Σίτι και το 47% της Χιρόνα, επομένως, οι λύσεις είναι δύο: Είτε το «City Football Group» να πουλήσει το 17% των μετοχών του ισπανικού συλλόγου σε ανεξάρτητο τρίτο μέρος ούτως ώστε το ποσοστό να πέσει κάτω από το 30%, είτε ο όμιλος παίρνοντας έγκριση από την UEFA, να ακολουθήσει τις πρακτικές των Μίλαν και Τουλούζ και να παραχωρήσει όλες τις μετοχές της Χιρόνα σε έναν άλλον όμιλο.

Μένει να δούμε τι θα αποφασιστεί τελικά για την ομάδα-έκπληξη της φετινής Λα Λίγκα, η οποία σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστεί να συμμετάσχει τελικά στο Γιουρόπα Λιγκ.

Σχόλιο:

KYRVOG_1 16/5/2024 17:03

Ναι και μετα την συμετοχη της ΧΙΡΟΝΑ να τις ξαναπαρει πισω τις Μετοχες οπως εκανε η Μιλαν και η Τουλουζ....Καλα Σαραντα... Δουλευουν τον κοσμο Ασυστολα...!!! ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ σου λεει ο Αλλος...!!! Και το θεμα ειναι οτι πριν απο την Μιλαν και την Τουλουζ το ειχαν κανει ακριβως το ιδιο και αλλες Ομαδες...Εχω πει πολλες φορες οτι ξερουν οτι ο κοσμος ειναι μαλακας, και οτι κατι τετοιες παπαριες τις τρωει, τις καταπινει... Οταν λοιπον παρουν ξανα το 47% πισω μετα το τελος συμετοχης της Χιρονα, τι θα γινει..??? Ενα ΜΕΓΑΛΟ...ΤΙΠΟΤΑΑΑΑ...!!! Οπως δεν εγινε και στις αλλες Ομαδες...!!!! Για αλλη μια φορα θα πω ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ.....!!!

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.