Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΑΕΚ – Λαμία 3-0: Η νίκη στην αυλαία δεν ήταν αρκετή για τους «κιτρινόμαυρους» (video)

ΑΕΚ – Λαμία 3-0: Η νίκη στην αυλαία δεν ήταν αρκετή για τους «κιτρινόμαυρους» (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
19/5/2024 22:02
Με νίκη έκλεισε τις υποχρεώσεις της στην αυλαία των πλέι οφ της Stoiximan Super League η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε της Λαμίας με 3-0 στην «OPAP Arena», παρ’ όλα αυτά, με τον ΠΑΟΚ την ίδια ώρα να περνά με «διπλό» (1-2) από το «Κλεάνθης Βικελίδης», οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν οριστικά στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να αναδεικνύεται πρωταθλητής Ελλάδας για 4η φορά στην ιστορία του, αφήνοντας την ομάδα του Αλμέιδα δύο βαθμούς πίσω.

Στα του αγώνα της Νέας Φιλαδέλφειας, η Ένωση μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με τη Λαμία ώστε να βρει γρήγορο γκολ και τελικά άνοιξε το σκορ με τον πιο απειλητικό της παίκτη στο πρώτο μέρος, τον Λιούμπιτσιτς, ο οποίος χρίστηκε σκόρερ στο 20ο λεπτό. Πριν φύγει το ημίχρονο ο Τσούμπερ έκανε το 2-0 στο 40’ με την ΑΕΚ να «καθαρίζει» επί της ουσίας το «τρίποντο».Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον «Δικέφαλο» να κάνει διαχείριση και τελικά να βρίσκει άλλο ένα γκολ στο 93' με τον Σιμάνσκι.

Όσον αφορά την τελική βαθμολογία των πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ κατέλαβε την πρώτη θέση με 80 βαθμούς, ακολούθησε η ΑΕΚ με 78, ο Ολυμπιακός με 74, ο Παναθηναϊκός με 72, ο Άρης με 55 και η Λαμία με 35.

Είχε… κέφια ο Λιούμπιτσιτς

Η Ένωση ξεκίνησε δυναμικά στην κατάμεστη «OPAP Arena» για να βρει γρήγορο γκολ στο ματς και έχασε την πρώτη της πολύ καλή ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Τσούμπερ σέντραρε από τα αριστερά, με τον προωθημένο Λιούμπιτσιτς ωστόσο να μην παίρνει «γεμάτα» την κεφαλιά μέσα από την περιοχή των φιλοξενούμενων και τη μπάλα να καταλήγει άουτ.





Οι παίκτες του Βόκολου πάντως δεν πτοήθηκαν από αυτή τη γρήγορη φάση των «κιτρινόμαυρων» μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να γίνουν ασφυκτικά απειλητικοί και η επόμενη ενδιαφέρουσα στιγμή από την πλευρά της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα ήρθε στο 13’, με τον Τσούμπερ έξω από την περιοχή των Φθιωτών να πιάνει ένα δυνατό αριστερό, όμως η μπάλα έφυγε λίγο εκτός.

Τελικά, η Ένωση ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο 20ο λεπτό σε μια ανύποπτη φάση που ξεκίνησε από ένα… πονηρό, μακρινό πλάγιο άουτ που εκτέλεσε ο Άμραμπατ, με τον Μαροκινό να βρίσκει τον διερχόμενο Λιούμπιτσιτς, ο οποίος μπαίνοντας στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε δυνατά με τη μπάλα να κοντράρει ελαφρώς και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Χατζηεμμανουήλ για το 1-0.



Ο Κροάτης ήταν μακράν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ΑΕΚ στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης και στο 26’ λίγο έλειψε να βρει δίχτυα για δεύτερη φορά, όταν μετά από σέντρα του Άμραμπατ και κεφαλιά-πάσα του Τσούμπερ βρέθηκε αμαρκάριστος στην αντίπαλη περιοχή και με βολέ ανάγκασε τον Χατζηεμμανουήλ σε μια εντυπωσιακή επέμβαση, με τον Έλληνα πορτιέρο να έχει απάντηση και στο πλάγιο τετ α τετ του Τσούμπερ τρία λεπτά αργότερα.



Από εκεί και πέρα η επιθετικότητα των γηπεδούχων άρχισε να μειώνεται, παρ’ όλα αυτά, στο 40’ βρήκαν δεύτερο γκολ, με τον Γκαρσία να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, την κατάλληλη στιγμή να γυρίζει για τον Τσούμπερ, ο οποίος με ένα πολύ δυνατό σουτ «έγραψε» το 2-0.



Ακόμη μία ενδιαφέρουσα φάση είχε και ο Χατζισαφί με ένα πλασέ εκτός περιοχής στο 45+2’ και κάπως έτσι, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με την ομάδα του Αλμέιδα προηγούμενη.

Διαδικαστικού χαρακτήρα το δεύτερο μέρος, ακόμη ένα γκολ με Σιμάνσκι

Με διάθεση να διευρύνει περισσότερο το προβάδισμά της επανήλθε η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, με τον Γκαρσία στο 53’ να έχει την πρώτη καλή στιγμή με ένα σουτ από τα όρια της περιοχής να περνάει λίγο έξω από την εστία του Χατζηεμμανουήλ.

Δύο λεπτά μετά, ήταν η σειρά της Λαμίας να δημιουργήσει «ρήγμα», με τον Βασιλαντωνόπουλο να απειλεί τον Αθανασιάδη με ένα πλασέ, ωστόσο ο πορτιέρο της Ένωσης έστω και δύσκολα, κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ.

Οι «κιτρινόμαυροι» απάντησαν άμεσα, με τον Τσούμπερ να ανησυχεί δις (60’, 64’) τον Χατζηεμμανουήλ, ενώ στο 65’ η ΑΕΚ σκόραρε ξανά, όταν ο Ελβετός σέντραρε στη μικρή περιοχή για τον Πόνσε, ο οποίος με κεφαλιά βρήκε δίχτυα, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε για φάουλ του Γιόνσον στην αρχή της φάσης.



Κάπου εκεί, ο ρυθμός άρχισε να παίρνει την κατιούσα λόγω και των απανωτών αλλαγών που ακολούθησαν και είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλή στιγμή στο ματς, ήρθε στο 78’, με ένα σουτ του Ελίασον το οποίο απέκρουσε ο κίπερ της Λαμίας, ενώ στα σώματα κόντραρε νέα προσπάθεια του Σουηδού λίγα λεπτά μετά.

Οι τελευταίες στιγμές του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με την ΑΕΚ να κάνει βέβαια το 3-0 με τον Σιμάνσκι στο 93’ αλλά τελικά να τερματίζει στη 2η θέση του πρωταθλήματος αφού το «δώρο» που περίμενε από τον Άρη, δεν ήρθε ποτέ.



ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (46’ Πινέδα), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Λιούμπιτσιτς (67’ Γκατσίνοβιτς), Άμραμπατ (62’ Ελίασον), Γκαρσία (62’ Πόνσε), Τσούμπερ (67’ Αραούχο)

Λαμία (Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ (85’ Κορνέζος), Τζανδάρης, Σαντάνα (85’ Σιμόν), Τερεζίου (67’ Μαρτίνες), Σλίβκα, Λέικ (46 Νούνιες), Μάλτσι (74’ Τσούκαλος)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες